Despre foraje :

Puturi forate
Foraje de mediu
Forari fantani
Denisipari foraje
Utilaje foraj puturi
Pompe de caldura geotermale
Piloti forati
Foraje puturi
Apa potabila
Micropiloti
Pompe caldura
Piezometre
Avize de Gospodarirea apelor
Epuismente
Deznisipare foraj
Studii hidrogeologice

Cum sa va alegeti un executant serios pentru forajul d-voastra.

Sunt plini stalpii de afise. 

Sunt pline ziarele de anunturi: forez puturi …

Afis foraje

Foraje puturi

Sunt pline site-urile de anunturi online cu: foraje puturi apa …

Exista chiar si o gramada de site-uri care ascund in spatele lor niste amatori in domeniul forajelor de apa, in special.

Intrebare – Ce au in comun toti acestia?

Raspuns – Se identifica (in 99%din cazuri) printr-un telefon mobil, o adresa de email si cam atat. Nu tu firma, CUI, RO … , adresa .

 

Intrebare – Si ce e rau in asta?

Raspuns – La prima vedere nimic. Dar ganditi-va ca veti achizitiona / plati un “bun” = foraj de alimentare cu apa, care, teoretic, ar trebui sa fie de folosinta indelungata. Ani, zeci de ani. Si ce faceti daca peste 2 ani firma nu mai exista, telefonul mobil si adresa de email sunt demult desfintate, site-ul apartine altcuiva?  Gasiti cazuri de beneficiari pacaliti cu gramada pe forumul Softpedia

 

Intrebare – Care e solutia ?

Raspuns –  Cereti date despre firma, anul infintarii, chiar puteti cere referinte (date clienti).  Rostul unei firme (serioase) e acela sa construiasca un brand. Sa se vorbeasca despre ea (de bine in principiu). Nu exista decat ratiuni obscure pentru a inchide firma din 2 in 2 ani si a deschide altele noi.

 

Exista pe piata de foraj o gramada mare  (noi credem chiar ca majoritatea) de executanti care executa foraje dupa ureche, cu rabat de la cerintele minime ale unui foraj de alimentare cu apa cum ar fi:

– filtre din fabrica

– centrori

– pietris cuartos

– izolare acvifere de suprafata (o operatie f complexa dpdv tehnic)

– denisipare

– punere in productie

– masuratori parametri

– fisa de executie cu toti parametrii si recomandari de echipare si exploatare

Cu materiale de slaba calitate si renuntand la o serie de operatii, desigur ca se pot obtine preturi mici. Daca firma dispare peste 1 an se mai obtin si de acolo “reduceri”.

Ganditi-va bine inainte, cereti si studiati in detaliu contractul de executie. Comparati intre ele 2 contracte si nu 2 oferte. In spatele unui pret mic poate sta o lucrare de mantuiala.

E pacat (spre exemplu) sa aruncati 40 euro/m cand cu 60 se vor bucura de apa de calitate si nepotii d-voastra.

Despre = foraje OnDrill= (156 Posts)

Iubim geologia, hidrogeologia, geotehnica, natura, familia si prietenii. Nu ne bagam unde nu ne pricepem. Nu ne dam cu parerea. Ne plac unitatile de masura : litru, secunda, metru, etc. Incercam sa ajutam (in limita timpului) pe cei care au avut "ghinionul" sa dea peste neprofesionisti. Ne multumim cu un Like, un Tweet, un +1.

imageimageimageimageimageimageimage

10 comments to Cum sa va alegeti un executant serios pentru forajul d-voastra.

 • anunturi tulcea

  anunturi tulcea

 • Ioan

  Buna ziua,
  As dori sa forez un put pentru apa potabila in comuna Livezi, judetul Bacau. Locatia e pe coama unui deal, cam la 60-70 de metri altitudine fata de nivelul albiei raului Tazlau.
  Necesarul de apa e pentru 4 persoane.
  Va rog sa-mi trimite-ti o oferta de pret pentru executarea putului (pentru folosinta indelungata) si instalatia aferenta.
  Va multumesc.

 • t. ninisor

  Buna seara.as dori sa stiu daca executati fantani apa potabila in sat bodesti comuna vrancioaia judetul vrancea.tubata cu tuburi de beton cu diametru intre 60 -90 .ast rasp.multumesc

  • E bine /recomandat sa utilizati unitati de masura. Fiind beton , banuim ca va referiti la 60-90 CENTIMETRI ? Nu facem astfel de fantani, in primul rand pt ca exploateaza acviferul freatic de mica adancime care are o calitate indoielnica, este expus poluarii generate de activitatea umana si are si un debit asociat niveluylui precipitatiilor – cand e seceta da debitul cel mai mic sau deloc. Succes.

 • Emil

  Buna ziua,

  Am citit pe site-ul d-voastra foarte multe lucruri utile si se vede ca va pricepeti in ceea ce faceti. Desi am vazut ca aveti sediul in Timisoara va fac si eu o solicitare de un put in zona Branesti- Ilfov pentru alimentarea unei locuinte unifamiliale. Astept oferta d-voastra si perioada in care lucrati in aceasta zona a tarii! Va multumesc!

 • Dana

  Buna ziua! Am citit postarea lui Emil si ne intereseaza oferta d-voastra pentru ambele variante , mica si mare adancime, tot in Branesti. In spiritul celor spuse mai sus , daca e posibil sa ne inlesniti comunicarea cu Emil pentru o eventuala recomandare, va multumim anticipat!

 • ema

  Buna seara.as dori sa stiu daca executati fantani si in regiunea Izvorul Muntelui, judet Neamt. Astept oferta d-voastra
  Va multumesc.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subiecte despre forari :
Info
Va recomandam
 

Foram : Martie 2015 in :
Ilfov / Bucuresti, Sibiu, Mures, Alba, Cluj, Dolj, Olt, Arges, Suceava, Bistrita, Iasi, Neamt, Botosani, Bacau, Vaslui, Brasov, Constanta, Tulcea
© 2008-2015 by Florin Truia
(+4) 0356 265 717