Despre foraje :

Puturi forate
Foraje de mediu
Forari fantani
Denisipari foraje
Utilaje foraj puturi
Pompe de caldura geotermale
Piloti forati
Foraje puturi
Apa potabila
Micropiloti
Pompe caldura
Piezometre
Avize de Gospodarirea apelor
Epuismente
Deznisipare foraj
Studii hidrogeologice

Foraje de alimentare cu apa pentru piscicultura.

Tot mai mult in ultimul timp, ne sunt solicitate oferte pentru foraje puturi de apa  pentru alimentarea diverselor ferme piscicoledin Romania. Dorim ca acest articol sa ajute pe cei care vor infinta astfel de ferme ( pe bani europeni sau nu).

Foraje pentru acvacultura

Foraje pentru acvacultura

In primul rand trebuie ca un specialist in acvacultura sa calculeze necesarul de apa ( debitul) . Acesta e bine sa fie calculat / luna, sau /saptamana, si de la acest necesar sa se imparta la zile, ore, secunde pt a se obtine debitul necesar. Pe langa debit va recomandam sa aflati si ce alte cerinte trebuie sa le indeplineasca apa respectiva , de ex temperatura, continut maxim in diverse substante minerale, etc.

Avand debitul necesar, va trebui sa se intocmeasca un studiu hidrogeologic pentru zona d-voastra.  Acest studiu ( se face din birou pe baza de informatii existente in diverse arhive)  va estima / aproxima debitele si calitatile diverselor straturi acvifere din zona d-voastra, dar si litologia (duritatea ) solului. Din studiu veti putea deduce f simplu  ( cu aproximatie) la ce adancime va trebui forat, ce debit se va putea extrage dintr-un singur foraj, ce alte calitati le are respectiva apa din respectivul acvifer, etc. Veti putea face si un calcul privind fezabilitatea investitiei . In sensul ca veti vedea nivelul dinamic estimat si debitul obtinut, veti putea cauta o pompa submersibila pt acesti parametri si veti putea calcula cat va conmsuma  /an pentru un anumit debit pompat.   Cu acest studiu puteti cere apoi diverse oferta de foraj de la diverse firme de executie. Toate fiind obligate sa oferteze acelasi lucru. Altfel riscati sa comparati mere cu pere, ( foraje profesionale cu foraje casnice, diverse diametre, filtre, etc)

Acest studiu este oricum obligatoriu a se obtine pentru Avizul de gospodarirea apelor care veti fi obligat sa-l obtineti pt investitia d-voastra. Va recomandam sa apelati la Regia nationala Apele Romane pentru astfel de studii hidrogeologice.

Pe baza studiului , angajati un executant pentru executia unui foraj de explorare/exploatare.

Retineti :

 • Un foraj de alimenatre cu apa ( complet si corect executat) poate fi exploatat continuu 24h/24 , 365 zile/an
 • Incercati sa cereti d-voastra adancimea de forare, diametrul de forare , pentru a compara oferte similare.
 • Nu uitati sa luati in calcul evaporarea din timpul verii.
 • Cu cat debitul si/sau inaltimea de pompare sunt mai mari, si curentul consumat de o submersibila e mai mare. Faceti un calcul sa vedeti fezabilitatea investitiei.

 

Despre = foraje OnDrill= (156 Posts)

Iubim geologia, hidrogeologia, geotehnica, natura, familia si prietenii. Nu ne bagam unde nu ne pricepem. Nu ne dam cu parerea. Ne plac unitatile de masura : litru, secunda, metru, etc. Incercam sa ajutam (in limita timpului) pe cei care au avut "ghinionul" sa dea peste neprofesionisti. Ne multumim cu un Like, un Tweet, un +1.

imageimageimageimageimageimageimage

13 comments to Foraje de alimentare cu apa pentru piscicultura.

 • Mihai

  Foarte interesant articolul.

  Multumesc mult.

 • valeriu

  mai baieti, daca faceti studiile din birou, este clar cit de bine sunt facute; nu mai fareriti lumea

  • Stimate domn Valeriu cred ca faceti o confuzie.Mai exact confundatii studiile hidrogeologice cu cele geotehnice. Cele geotehnice , intradevar , necesita foraje , prelevari de probe , alte teste pe teren, urmate de analize de laborator si intocmirea propriu zisa , verificare AF , etc.
   In schimb, studiile hidrogeologice , nu se pot face pe teren. Mai exact nu sa inventat inca aparatul/instrumentul care sa arate pozitia, debitul, caracteristicile unui strat acvifer de adancime. De aceea, se aduna toate informatiile posibile din zona respectiva ( foraje hidro, foraje geologice, pt petrol sau gaz, diagrafii geofizice, etc) si cu ajutorul lor, in birou, se extrapoleaza datele si se intocmeste un studiu hidrogeologic pentru zona respectiva. Aceste studii cuprind date despre acviferele de adancime, in timp ce studiile geotehnice cuprind date despre terenul de fundare ( de la suprafata pamantului).
   Cat priveste exprimarea d-voastra cu “mai baieti” si “fraeriti lumea” , ma abtin sa o comentez. Fiti convins ca daca un singur client de-al nostru ar fi nemultumit , ar scrie aici sa afle toata lumea. Mai bine intrebati-va de ce multe firme de foraj nu permit o astfel de interactiune cu clientiui cum permitem noi ? Sau de ce multe firme din Bucuresti nici nu au site, tel fix etc ?? Studiati si acest forum unde sunt acum 86 de pagini cu o gramada de sfaturi.

 • OTTO

  DORESC UN FORAJ PT O BALTA PISCICOLA DE 2 HA DIN JUD B-N
  PE TIMPUL VERII SCADE MULT NIVELUL DE APA. CE POT SA FAC?

 • Daniel F

  Woh I like your content, saved to fav!

 • Gelu

  Buna ziua!
  Sunt incantat sa gasesc acest site!Chiar imi doream de foarte mult timp sa gasesc informatii despre foraje,unelte,scule,dispozitive,preturi,etc.
  Gasesc acest site ca fiind complet,profesionist cu informatii clare si pertinente.
  Sunt interesat de achizitionarea unei instalatii de foraj de mici dimensiuni,la preturi modice,cu posibilitati de forare de pana la 20 metri si o grosime de 2 toli,sau a unui proiect de instalatie rustica home made electrica.
  Multumesc anticipat pentru orice raspuns ontopic!

 • EMIL

  Buna ziua vreau sa fac un iaz ,adinc 5 mH sub nivelul apei mai adinc nu poate sapa draglina suprafata de 100L si 20 l deci 2000×5 =10000 m3 total interesul meu de a iriga ,eu am nevoie pentru o irigare de 20000m3 cam la 6 saptamini ,irigarea vreau sa montez o motopompa de 100m3 ora. Pentru a seca iazul [balta] am nevoie de 100 ore flux continu .Intrebarea e, se poate goli? vine alta apa la loc atit de repede ca nu reusesc ca o golesc.va multumesc.

 • cmarian

  buna!as dori sa construiesc o pastravarie cu alimentare dintrun foraj de cca 300mm,intrebarea mea ieste,poate sa se faca iesirea apei si fara pompa(terenul ieste inclinat si forajul va fi facut cu 300m cca catre deal)precizez,chiar si anul acesta pe seceta care ieste locul unde vreau sa forez ieste foarte umed,as dori un numar de telefon.multumesc frumos!

 • Simon

  Buna ziua,
  Am in vedere o investitie pentru acvacultura in care as dori sa am asigurat un debit de 1 – 1,5 l/s. Deci planificat (si intelept) m-as baza pe dublul acestui debit. Zona este destul de deficitara in precipitatii in anumite perioade, fiind vorba de podisul Moldovei in zona de nord a judetului Botosani. As aprecia daca mi-ati putea furniza informatii despre adancimea, disponibilitatea si eventual calitatea apelor freatice din aceasta zona, daca aveti. Apele Romane mi-au zis ca la c-ca 2 km de locatia mea au gasit 1,66 l/s la 40 m adancime pe o albie majora de rau in anii ’70, dar imi vine greu sa cred avand in vedere zona destul de secetoasa. Puteti sa confirmati astfel de cifre din experienta si datele acumulate de dvs.? Si inca o intrebare scurta: se sapa usor in Moldova dintre Siret si Prut (adica cu sape cu noroi)? Multumesc foarte mult.

  • Buna ziua. Debitul poate fi explicabil prin faptul ca e albie majora. Date mai multe si mai bune decat Apele Romane nu prea poate sa aiba nimeni in Romania. In zona d-voastra trebuie sapat clasic, cu noroi, dar cu instalatii mari, grele , puternice pentru a penetra bolovanisuri, marne, gresii. Va trimitem o oferta orientativa pe emailul d-voastra.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subiecte despre forari :
Info
Va recomandam
 

Foram : Martie 2015 in :
Ilfov / Bucuresti, Sibiu, Mures, Alba, Cluj, Dolj, Olt, Arges, Suceava, Bistrita, Iasi, Neamt, Botosani, Bacau, Vaslui, Brasov, Constanta, Tulcea
© 2008-2015 by Florin Truia
(+4) 0356 265 717