Despre foraje :

Puturi forate
Foraje de mediu
Denisipari foraje
Utilaje foraj puturi
Pompe de caldura geotermale
Foraje puturi
Apa potabila
Pompe caldura
Piezometre
Avize de Gospodarirea apelor
Epuismente
Studii hidrogeologice
Legea apelor
Notificarea pentru inceperea executiei
Notificarea pentru punerea in functiune
Avizul de gospodarire a apelor
Consultanta tehnica
Macheta fisei de inventariere a forajelor

Foraje de alimentare cu apa pentru piscicultura.

Tot mai mult in ultimul timp, ne sunt solicitate oferte pentru foraje puturi de apa  pentru alimentarea diverselor ferme piscicoledin Romania. Dorim ca acest articol sa ajute pe cei care vor infinta astfel de ferme ( pe bani europeni sau nu).

Foraje pentru acvacultura

Foraje pentru acvacultura

In primul rand trebuie ca un specialist in acvacultura sa calculeze necesarul de apa ( debitul) . Acesta e bine sa fie calculat / luna, sau /saptamana, si de la acest necesar sa se imparta la zile, ore, secunde pt a se obtine debitul necesar. Pe langa debit va recomandam sa aflati si ce alte cerinte trebuie sa le indeplineasca apa respectiva , de ex temperatura, continut maxim in diverse substante minerale, etc.

Avand debitul necesar, va trebui sa se intocmeasca un studiu hidrogeologic pentru zona d-voastra.  Acest studiu ( se face din birou pe baza de informatii existente in diverse arhive)  va estima / aproxima debitele si calitatile diverselor straturi acvifere din zona d-voastra, dar si litologia (duritatea ) solului. Din studiu veti putea deduce f simplu  ( cu aproximatie) la ce adancime va trebui forat, ce debit se va putea extrage dintr-un singur foraj, ce alte calitati le are respectiva apa din respectivul acvifer, etc. Veti putea face si un calcul privind fezabilitatea investitiei . In sensul ca veti vedea nivelul dinamic estimat si debitul obtinut, veti putea cauta o pompa submersibila pt acesti parametri si veti putea calcula cat va conmsuma  /an pentru un anumit debit pompat.   Cu acest studiu puteti cere apoi diverse oferta de foraj de la diverse firme de executie. Toate fiind obligate sa oferteze acelasi lucru. Altfel riscati sa comparati mere cu pere, ( foraje profesionale cu foraje casnice, diverse diametre, filtre, etc)

Acest studiu este oricum obligatoriu a se obtine pentru Avizul de gospodarirea apelor care veti fi obligat sa-l obtineti pt investitia d-voastra. Va recomandam sa apelati la Regia nationala Apele Romane pentru astfel de studii hidrogeologice.

Pe baza studiului , angajati un executant pentru executia unui foraj de explorare/exploatare.

Retineti :

 • Un foraj de alimenatre cu apa ( complet si corect executat) poate fi exploatat continuu 24h/24 , 365 zile/an
 • Incercati sa cereti d-voastra adancimea de forare, diametrul de forare , pentru a compara oferte similare.
 • Nu uitati sa luati in calcul evaporarea din timpul verii.
 • Cu cat debitul si/sau inaltimea de pompare sunt mai mari, si curentul consumat de o submersibila e mai mare. Faceti un calcul sa vedeti fezabilitatea investitiei.

 

15 comments to Foraje de alimentare cu apa pentru piscicultura.

 • Gabi

  Buna ziua,
  Pun in discutie o investitie pentru o pastravarie care are nevoie de un debit de 4000 mc/zi.Puteti sa-mi faceti un calcul de ce fel de investitie ar fi vorba, adancime necesara, diametre,putere minima pompa…
  Multumesc.

  • Buna ziua, si multumim ca apelati la noi

   Pentru a va putea face o oferta completa si corecta (adancime, diametru, debit, tehnologie de foraj, tip instalatie de foraj, etc) avem nevoie sa ne precizati cel putin :

   – Debitul OK 4000 mc/zi = 46=50 l/s fff MULT – Diametru pt o asemenea pompa minim 200 mm gama sp125 sau sp160, dar poate trebue mai multe foraje etc…. detalii catalog cu consum pompa aici : https://www.dropbox.com/s/dj6t9msr9ykbh91/Catalog%20Grundfos%20SP%20%28ro%29.pdf?dl=0

   – Locatia exacta unde doriti executia forajului de pe Google maps

   Suplimentar / optional , ar fi in interesul d-voastra , daca ne puteti furniza :
   – Un studiu hidrogeologic al zonei
   – Cel putin cateva date (chiar verbal aflate) despre alte foraje existente in vecinatate ( chiar si la 1..2 km distanta de d-voastra) , cum ar fi – adancimi, debite, duarata executie, an executie, adancimi filtre, o descriere a instalatiei folosite, etc
   – Daca aveti d-voastra sau in vecinatate (max 100 m distanta) alimentare cu energie electrica 380 V , minim 25 kwA , in eventualitatea in care este fezabila executia forajului cu o instalatie electrica de foraj.

   Asteptam precizarile d-voastra.

 • Simon

  Buna ziua,
  Am in vedere o investitie pentru acvacultura in care as dori sa am asigurat un debit de 1 – 1,5 l/s. Deci planificat (si intelept) m-as baza pe dublul acestui debit. Zona este destul de deficitara in precipitatii in anumite perioade, fiind vorba de podisul Moldovei in zona de nord a judetului Botosani. As aprecia daca mi-ati putea furniza informatii despre adancimea, disponibilitatea si eventual calitatea apelor freatice din aceasta zona, daca aveti. Apele Romane mi-au zis ca la c-ca 2 km de locatia mea au gasit 1,66 l/s la 40 m adancime pe o albie majora de rau in anii ’70, dar imi vine greu sa cred avand in vedere zona destul de secetoasa. Puteti sa confirmati astfel de cifre din experienta si datele acumulate de dvs.? Si inca o intrebare scurta: se sapa usor in Moldova dintre Siret si Prut (adica cu sape cu noroi)? Multumesc foarte mult.

  • Buna ziua. Debitul poate fi explicabil prin faptul ca e albie majora. Date mai multe si mai bune decat Apele Romane nu prea poate sa aiba nimeni in Romania. In zona d-voastra trebuie sapat clasic, cu noroi, dar cu instalatii mari, grele , puternice pentru a penetra bolovanisuri, marne, gresii. Va trimitem o oferta orientativa pe emailul d-voastra.

 • cmarian

  buna!as dori sa construiesc o pastravarie cu alimentare dintrun foraj de cca 300mm,intrebarea mea ieste,poate sa se faca iesirea apei si fara pompa(terenul ieste inclinat si forajul va fi facut cu 300m cca catre deal)precizez,chiar si anul acesta pe seceta care ieste locul unde vreau sa forez ieste foarte umed,as dori un numar de telefon.multumesc frumos!

 • EMIL

  Buna ziua vreau sa fac un iaz ,adinc 5 mH sub nivelul apei mai adinc nu poate sapa draglina suprafata de 100L si 20 l deci 2000×5 =10000 m3 total interesul meu de a iriga ,eu am nevoie pentru o irigare de 20000m3 cam la 6 saptamini ,irigarea vreau sa montez o motopompa de 100m3 ora. Pentru a seca iazul [balta] am nevoie de 100 ore flux continu .Intrebarea e, se poate goli? vine alta apa la loc atit de repede ca nu reusesc ca o golesc.va multumesc.

 • Gelu

  Buna ziua!
  Sunt incantat sa gasesc acest site!Chiar imi doream de foarte mult timp sa gasesc informatii despre foraje,unelte,scule,dispozitive,preturi,etc.
  Gasesc acest site ca fiind complet,profesionist cu informatii clare si pertinente.
  Sunt interesat de achizitionarea unei instalatii de foraj de mici dimensiuni,la preturi modice,cu posibilitati de forare de pana la 20 metri si o grosime de 2 toli,sau a unui proiect de instalatie rustica home made electrica.
  Multumesc anticipat pentru orice raspuns ontopic!

 • Daniel F

  Woh I like your content, saved to fav!

 • OTTO

  DORESC UN FORAJ PT O BALTA PISCICOLA DE 2 HA DIN JUD B-N
  PE TIMPUL VERII SCADE MULT NIVELUL DE APA. CE POT SA FAC?

 • valeriu

  mai baieti, daca faceti studiile din birou, este clar cit de bine sunt facute; nu mai fareriti lumea

  • Stimate domn Valeriu cred ca faceti o confuzie.Mai exact confundatii studiile hidrogeologice cu cele geotehnice. Cele geotehnice , intradevar , necesita foraje , prelevari de probe , alte teste pe teren, urmate de analize de laborator si intocmirea propriu zisa , verificare AF , etc.
   In schimb, studiile hidrogeologice , nu se pot face pe teren. Mai exact nu sa inventat inca aparatul/instrumentul care sa arate pozitia, debitul, caracteristicile unui strat acvifer de adancime. De aceea, se aduna toate informatiile posibile din zona respectiva ( foraje hidro, foraje geologice, pt petrol sau gaz, diagrafii geofizice, etc) si cu ajutorul lor, in birou, se extrapoleaza datele si se intocmeste un studiu hidrogeologic pentru zona respectiva. Aceste studii cuprind date despre acviferele de adancime, in timp ce studiile geotehnice cuprind date despre terenul de fundare ( de la suprafata pamantului).
   Cat priveste exprimarea d-voastra cu „mai baieti” si „fraeriti lumea” , ma abtin sa o comentez. Fiti convins ca daca un singur client de-al nostru ar fi nemultumit , ar scrie aici sa afle toata lumea. Mai bine intrebati-va de ce multe firme de foraj nu permit o astfel de interactiune cu clientiui cum permitem noi ? Sau de ce multe firme din Bucuresti nici nu au site, tel fix etc ?? Studiati si acest forum unde sunt acum 86 de pagini cu o gramada de sfaturi.

 • Mihai

  Foarte interesant articolul.

  Multumesc mult.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Subiecte :
Info
Va recomandam

Motto: Daca aveti impresia ca un profesionist e scump, este din cauza ca nu stiti cat o sa va coste in final un amator !
Santiere foraje puturi apa profesionale ,pompe de caldura, OnDrill Iulie 2016 :
Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau , Vaslui, Ilfov, Bucuresti, Arges , Sibiu , urmeaza :Salaj, Prahova, Giurgiu, Timis, Arad, Constanta, Bistrita, Vrancea, Cluj, Hunedoara, Mures, Brasov, Tulcea
Daca doriti sa vizitati un santier unde foram va rugam sa ne contactati si veti fi indrumat spre cea mai apropiata locatie unde puteti discuta cu un inginer orice detaliu doriti..
© 2009-2016 by Florin Truia.
(+40) 356 006 158