OnDrill executa:
Preturi Foraje puturi apa

Cele mai citite articole :

Donatii impotriva cancerului !


Foraje puturi apa.

Ce inseamna un foraj de alimentare cu apa casnic / privat ?

In continuare puteti citi ce inseamna un foraj de alimentare cu apa fara mari pretentii. Totusi si acesta trebuie sa respecte cateva minime cerinte.

Servicii foraje

     Legalitatea - se poate beneficia de exceptia de la legea apelor care spune ca in cazul persoanelor fizice pentru debite de sub 0,2 l/s ( litri / secunda) nu este necesar Avizul de gospodarirea apelor, ci doar o notificare de executie. Aceasta se obtine foarte usor , costa foarte putin si e valabila un an. Ea va prevede ca dupa executarea forajului de alimentare cu apa , o copie a documentatiei furnizata de firma executanta va fi predata la Regia nationala Apele Romane. Trebuie verificat si la primarie, pentru ca in foarte multe localitati din Romania exista o taxa pentru executia de foraje si excavatii / metru patrat. Taxa e in general simbolica, un foraj nu ocupa mai mul de un metru patrat la suprafata solului.

     Care este nevoie d-voastra ? D-voastra nu aveti nevoie de un foraj cu diametrul x, etc etc , ci aveti nevoie de Apa ! Desi tentatia este de a ncepe sa sunati la diverse firme locale pentru a afla cat mai multe informatii, de foarte multe ori acesta este un drum gresit. In general firmele de foraj sunt firme mici, care au o singura instalatie de foraj puturi de apa , instalatie care are niste caracteristici prestabilite - adancimea maxima, diametrul maxim de sapare etc. Ajungand sa va interesati de ce anume aveti d-voastra nevoie , e posibil, chiar probabil, sa vi se recomande ce pot unii sau altii sa execute, sau ce e rentabil pentru ei ( Daca o firma are o instalatie de foraj ce sapa pana la 200 m adancime, nu e rentabil pentru ea sa faca foraje de 50 m , etc).
     De accea va recomandam sa incercati sa aflati singuri , sau de la persoane / firme neutre ( vecini, autoritati locale, Apele Romane) care este situatia concreta locala dpdv al stratelor acvifere. Aici ma refer in special la Calitatea apei subterane, si nu la cantitatea / debitul ei. Debitul nu trebuie sa va preocupe, pentru ca si 0,3 l/s sunt arhisuficienti pentru o casa familiala, chiar "dotata" cu gradina si piscina, etc. In cel mai rau caz veti apela la solutii de acumulare temporara ( vas tampon) a apei din foraj , acesta asigurand un debit constant 24h din 24, 7 zile din 7. Ce mai important e sa aflati la ce adancimi sunt stratele acvifere si ce caracteristici fizico - chimice au ( potabilitate, nepotabilitate, ce depasiti, la ce substante etc ].
     Abia dupa ce ati aflat aceste informatii si ati luat o hotarare , incepeti sa cautat executanti pentru ce DOriti d-voastra, si nu pentru ce doresc altii sa va doriti d-voastra !

Cum se face un foraj de apa privat / casnic ?
     Primul lucru care trebuie stabilit ( dupa ce stiti cu aproximatie adancimea ) e ce fel de instalatie de foraj este propice pentru executia lui - pe camion ( putin probabill), pe senile ( distruge gazonul, etc), pe remorca ( cel mai probabil) etc. Trebuie tinut cont si de caile de acces catre locul forajului.
     Al 2-lea lucru este sa stabiliti daca instalatia de foraj va fi una electrica sau una termica. Cele electrice sunt limitate ca si putere, si presupune ca d-voastra sa aveti instalat retea de 380v. Dar , acestea executa cel mai ieftin foraj . Adancimea maxima uzuala pentru astfel de instalatii este de 150 m. Diametrul lor de sapare este limitat ( acesta e de fapt principalul dezavantaj ). Un foraj sapat cu diametru mic ( sub 200 mm) presupune o tubare cu diametru mic ( pompe sofisticate / scumpe ), un spatiu mic pentru pietrisul margaritar filtrant, etc. Instalatiile de foraj cu motor termic nu sunt limitate nici la adancime si nici la diametre, dar executia forajului este mai scumpa ( consuma motorina executantului in loc sa consume energia electrica a beneficiarului !)
     Al 3-lea lucru este diametrul de tubare. Diametrul de tubare Nu influenteaza debitul forajului . El se alege doar in functie de marimea ( diametrul ) pompei care se va introduce in foraj. Pompele cu diametre sub 4" ( 101 mm) sunt in general foarte scumpe. Pentru o pompa de 4" , un foraj tubat cu 125 mm exterior si 110 mm interior este ideal
     Al 4-lea lucru care il stabiliti e locul exact al forajului. Aici nu sunt restrictii majore, el putand fi oricat de aproape de constructii, singurul lucru de care trebuie tinut cont e ca saparea sa nu loveasca alte utilitati subterane.
     Ultimul lucru care trebuie sa-l faceti e sa cautati executanti pentru forajl d-voastra. Cererea de oferta trebuie sa sune cam asa :

  • ex 1 - va rugam sa ne faceti o oferta pentru un foraj de alimentare cu apa menajera pentru uz casnic la nord de Bucuresti cu adancimea aproximativa de 65 m tubat cu plastic de 125 mm pentru un debit estimat de 1 l/s cu o instalatie electrica,
  • ex 2 - va rugam sa ne faceti o oferta pentru un foraj de alimentare cu apa potabila in Timisoara cu adancimea de aproximativ 110 m si tubat cu diametrul de 125 mm pentru pompe de 4" cu o instalatie cu motor termic. Locul de executie e un teren viran, deci nu sunt probleme de gabarit.
Pentru o oferta de foraj nu ezitati sa ne contactati. Daca ce ati aflat pe site-ul nostru va fost de ajutor, va multumim daca scrieti ceva despre noi pentru ca sa-i ajutati si pe altii sa ne gaseasca. O puteti face pe unul din linkurile de pe coloana din dreapta.
S-ar putea sa va intereseze si urmatoarele articole de pe blog
Va recomandam :
Subiecte :
Info
Va recomandam

Motto 1 : Daca aveti impresia ca un profesionist e scump, este din cauza ca nu stiti cat o sa va coste, IN FINAL, un amator ! Gratis - nu se poate ! Ieftin - nu dureaza !
Motto 2 : Intotdeauna va exista cineva care va face "acelasi lucru" dar mai ieftin !
Motto 3 : Gustul amar al calitatii proaste ramane mult timp dupa ce bucuria pretului redus este uitata !
Motto 4 : La noi TOTUL e LIMPEDE !
Santiere foraje puturi apa si pompe de caldura geotermale apa - apa si / sau sol - apa sonde U sau UU / denisipari foraje / reabilitari puturi / expertizari foraje : Update 01 Aprilie 2020:
actuale : Constanta, Tulcea, Hunedoara, Timis, Arad, Caras-Severin, Bucuresti, Ilfov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita,Satu Mare, Buzau, Salaj, urmeaza (interval 2-3 saptamani) : Galati, Vaslui, Suceava, Neamt, Brasov, Gorj, Teleorman, Ialomita, Olt, Prahova, Giurgiu, Iasi, Bihor, Alba, Cluj, Maramures urmeaza (> 4 saptamani) : Dolj, Calarasi, Braila, Botosani, Bacau, Mehedinti, Covasna, Harghita, Vrancea, Mures, Bistrita Nasaud
Daca doriti sa vizitati santierele unde foram (ape subterane, pompe de caldura geotermale, etc) va rugam sa ne contactati exclusiv prin intermediul EMAILULUI foraje@ondrill.ro si veti fi indrumat spre cea mai apropiata locatie unde puteti discuta cu un inginer / geolog orice detaliu doriti..
© 2009-2020

Mesaj WhatsApp