OnDrill executa:
Preturi Foraje puturi apa

Cele mai citite articole :

Donatii impotriva cancerului !


Foraje profesionale / industriale de alimentrare cu apa.

Foraje executate pe baza de proiect si studiu hidrogeologic

Planificarea, proiectarea , avizarea, executia si exploatarea unui foraj de alimentare cu apa :

Servicii foraje

    Planificarea : Stabilirea nevoii de apa - cantitativ si calitativ.
    - Cantitativ : Este gresit sa se plece la drum cu un calcul (relativ simplu) al nevoii de apa - pentru ca , in general, debitul oricaror foraje CORECT proiectate si executate asigura necesarul unei gospodarii familiale, sau chiar a unor pensiuni, hoteluri, etc ( De exemplu un debit de 0,3 litri/ secunda inseamna 1 m3/ora , inseamna 24 m3/zi , inseamna 720 m3/luna. In conditiile in care o familie din 3 persoane consuma aproximativ 20m3/luna. Este adevarat ca in astfel de cazuri probabil va fi nevoie de o acumulare temporara ( un bazin de 1 metru cub de exemplu) pentru a se face fata unor perioade de varf, cand consumul poate ajunge si la 2 litri/secunda.
    - Calitativ : Aici este cheia PLANIFICARII - Ce fel de apa aveti nevoie ? Potabila, menajera, industriala, etc . Plecand de la acest aspect se trece la :

    Proiectarea : Stabilirea : adancimii, diametrului de forare, diametrului de tubare, tipului de burlane si fitre ce urmeaza a fi folosite, tipului de pietris margaritar, tehnologiei de forare ( cu circulatie directa, cu circulatie inversa, cu aer, etc) , modului de executare a inchiderilor de strat, a modului de punere in productie . Tot aici se prevede ce va trebui sa contina DOCUMENTATIA pe care viitorul EXECUTANT va trebui sa o predea d-voastra- BENEFICIARUL Se pleaca la drum prin adunarea/ strangerea TUTUROR informatiilor din zona respectiva privind foraje existente ( de la Apele Romane, institutii publice (primarii, scoli, etc) dar si de la firme / persoane care au cunostinte si experienta in acest domeniu.). Pe baza acestor informatii se va putea face PROIECTUL forajului de alimentare cu apa.

    Avizarea - Presupune, dupa caz , obtinerea avizului de gospodarire a apelor sau a unei notificari pentru executarea forajului . Retineti, apa subterana nu este proprietatea d-voastra. Regia nationala Apele Romane se ocupa de administrarea apelor subterane. Executia forajelor fara act de reglementare pe linie de ape este pedepsita cu amenzi ff mari , si se poate ajunge chiar si la penal. Pentru obtinerea acestor acte e necesar STUDIU HIDROGEOLOGIC.

    Executia, desi pare, nu este o treaba simpla. Multi executanti de foraje de apa NU STIU cum se executa un foraj corect si complet. Altii stiu dar NU RESPECTA , din motive economice in principal . Executia presupune , in principiu : - saparea - cu un diametru cu minim 140 mm mai mare decat cel al tubarii - geofizica - tubarea - introducere margaritar - desnisiparea - verificare/ completare margaritar - cimentare/ izolare strate - punere in productie cu submersibile - determinare parametrii - predare documentatie

DPDV tehnic cea mai SIMPLA e SAPAREA

Fiecare din aceste operatiuni necesita munca, materiale dar si cunostinte TEHNICE

    Exploatarea , trebuie facuta cat mai continuu si la un debit cat mai constant . Variatiile de debit, pornirile / opririle pompei genereaza depuneri de nisip care in timp duc la nisiparea forajului. Alegerea pompei este f importanta - debitul, adancimea de montare , etc S-ar putea sa va intereseze si urmatoarele articole de pe blog
Va recomandam :
Subiecte :
Info
Va recomandam

Motto 1 : Daca aveti impresia ca un profesionist e scump, este din cauza ca nu stiti cat o sa va coste, IN FINAL, un amator ! Gratis - nu se poate ! Ieftin - nu dureaza !
Motto 2 : Intotdeauna va exista cineva care va face "acelasi lucru" dar mai ieftin !
Motto 3 : Gustul amar al calitatii proaste ramane mult timp dupa ce bucuria pretului redus este uitata !
Motto 4 : La noi TOTUL e LIMPEDE !
Santiere foraje puturi apa si pompe de caldura geotermale apa - apa si / sau sol - apa sonde U sau UU / denisipari foraje / reabilitari puturi / expertizari foraje : Update 28 Februarie 2020:
actuale : Cluj, Hunedoara, Timis, Arad, Bucuresti, Ilfov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Salaj, Maramures, Galati, Vaslui urmeaza (interval 2-3 saptamani) : Satu Mare, Brasov, Gorj, Teleorman, Ialomita, Olt, Prahova, Buzau, Giurgiu, Iasi, Bihor, Caras-Severin, Constanta, Tulcea, Alba, urmeaza (> 4 saptamani) : Dolj, Calarasi, Braila, Botosani, Bacau, Suceava, Neamt, Mehedinti, Covasna, Harghita, Vrancea, Mures, Bistrita Nasaud,
Daca doriti sa vizitati santierele unde foram (ape subterane, pompe de caldura geotermale, etc) va rugam sa ne contactati exclusiv prin intermediul EMAILULUI foraje@ondrill.ro si veti fi indrumat spre cea mai apropiata locatie unde puteti discuta cu un inginer / geolog orice detaliu doriti..
© 2009-2020

Mesaj WhatsApp