OnDrill executa:
Preturi Foraje puturi apa

Cele mai citite articole :

Donatii impotriva cancerului !


Foraje profesionale / industriale de alimentrare cu apa.

Foraje executate pe baza de proiect si studiu hidrogeologic

Planificarea, proiectarea , avizarea, executia si exploatarea unui foraj de alimentare cu apa :

Servicii foraje

    Planificarea : Stabilirea nevoii de apa - cantitativ si calitativ.
    - Cantitativ : Este gresit sa se plece la drum cu un calcul (relativ simplu) al nevoii de apa - pentru ca , in general, debitul oricaror foraje CORECT proiectate si executate asigura necesarul unei gospodarii familiale, sau chiar a unor pensiuni, hoteluri, etc ( De exemplu un debit de 0,3 litri/ secunda inseamna 1 m3/ora , inseamna 24 m3/zi , inseamna 720 m3/luna. In conditiile in care o familie din 3 persoane consuma aproximativ 20m3/luna. Este adevarat ca in astfel de cazuri probabil va fi nevoie de o acumulare temporara ( un bazin de 1 metru cub de exemplu) pentru a se face fata unor perioade de varf, cand consumul poate ajunge si la 2 litri/secunda.
    - Calitativ : Aici este cheia PLANIFICARII - Ce fel de apa aveti nevoie ? Potabila, menajera, industriala, etc . Plecand de la acest aspect se trece la :

    Proiectarea : Stabilirea : adancimii, diametrului de forare, diametrului de tubare, tipului de burlane si fitre ce urmeaza a fi folosite, tipului de pietris margaritar, tehnologiei de forare ( cu circulatie directa, cu circulatie inversa, cu aer, etc) , modului de executare a inchiderilor de strat, a modului de punere in productie . Tot aici se prevede ce va trebui sa contina DOCUMENTATIA pe care viitorul EXECUTANT va trebui sa o predea d-voastra- BENEFICIARUL Se pleaca la drum prin adunarea/ strangerea TUTUROR informatiilor din zona respectiva privind foraje existente ( de la Apele Romane, institutii publice (primarii, scoli, etc) dar si de la firme / persoane care au cunostinte si experienta in acest domeniu.). Pe baza acestor informatii se va putea face PROIECTUL forajului de alimentare cu apa.

    Avizarea - Presupune, dupa caz , obtinerea avizului de gospodarire a apelor sau a unei notificari pentru executarea forajului . Retineti, apa subterana nu este proprietatea d-voastra. Regia nationala Apele Romane se ocupa de administrarea apelor subterane. Executia forajelor fara act de reglementare pe linie de ape este pedepsita cu amenzi ff mari , si se poate ajunge chiar si la penal. Pentru obtinerea acestor acte e necesar STUDIU HIDROGEOLOGIC.

    Executia, desi pare, nu este o treaba simpla. Multi executanti de foraje de apa NU STIU cum se executa un foraj corect si complet. Altii stiu dar NU RESPECTA , din motive economice in principal . Executia presupune , in principiu : - saparea - cu un diametru cu minim 140 mm mai mare decat cel al tubarii - geofizica - tubarea - introducere margaritar - desnisiparea - verificare/ completare margaritar - cimentare/ izolare strate - punere in productie cu submersibile - determinare parametrii - predare documentatie

DPDV tehnic cea mai SIMPLA e SAPAREA

Fiecare din aceste operatiuni necesita munca, materiale dar si cunostinte TEHNICE

    Exploatarea , trebuie facuta cat mai continuu si la un debit cat mai constant . Variatiile de debit, pornirile / opririle pompei genereaza depuneri de nisip care in timp duc la nisiparea forajului. Alegerea pompei este f importanta - debitul, adancimea de montare , etc S-ar putea sa va intereseze si urmatoarele articole de pe blog
Va recomandam :
Subiecte :
Info
Va recomandam

Motto 1 : Daca aveti impresia ca un profesionist e scump, este din cauza ca nu stiti cat o sa va coste, IN FINAL, un amator ! Gratis - nu se poate ! Ieftin - nu dureaza !
Motto 2 : Intotdeauna va exista cineva care va face "acelasi lucru" dar mai ieftin !
Motto 3 : Gustul amar al calitatii proaste ramane mult timp dupa ce bucuria pretului redus este uitata !
Motto 4 : La noi TOTUL e LIMPEDE !
Santiere foraj apa si pompe de caldura geotermale apa - apa si / sau sol - apa sonde U / denisipari / reabilitari / expertizari foraje : Update 01 Ianuarie 2020:
actuale : Cluj, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Arad, Bucuresti, Ilfov, Mehedinti, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Alba urmeaza (interval 2-3 saptamani) : Salaj, Brasov, Covasna, Harghita, Vrancea, Mures, Gorj, Bistrita Nasaud, Maramures, Teleorman, Ialomita, Olt, Prahova, Buzau, Giurgiu urmeaza (> 4 saptamani) : Satu Mare, Bihor, Dolj, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, Bacau, Constanta, Tulcea, Suceava, Neamt
Daca doriti sa vizitati santierele unde foram (ape subterane, pompe de caldura geotermale, etc) va rugam sa ne contactati exclusiv prin intermediul EMAILULUI foraje@ondrill.ro si veti fi indrumat spre cea mai apropiata locatie unde puteti discuta cu un inginer / geolog orice detaliu doriti..
© 2009-2020

Mesaj WhatsApp