OnDrill executa:
Preturi Foraje puturi apa

Cele mai citite articole :

Donatii impotriva cancerului !


Pompe de caldura

Foraje pentru pompe de caldura sol-apa si apa-apa.

Servicii foraje     Pompele de caldura reprezinta o solutie la echipamentele cu functionare pe combustibil clasic (gaz, combustibil solid sau lichid). Aceste echipamente prezinta avantajul ca sunt total nepoluante, iar costul de exploatare este redus. Cu ajutorul pompelor de caldura se poate realiza incalzirea locuintei sau a casei economisind bani si protejand mediul. Cu toate pompele de caldura se poate prepara suplimentar apa calda, utilizand accesorii speciale, cum ar fi kiturile de montaj si acumulatoarele de apa calda.
    Din punct de vedere al tipului constructiv sunt trei tipuri de pompe de caldura sol - apa, aer-apa si apa-apa, iar preturile variaza destul de mult.
    1. Cele mai utilizate pompe de caldura sunt pompele sol-apa (pompe de caldura care extrag caldura din sol prin intermendiul unor FORAJE).
    2. Pompa de caldura aer-apa este tipul de varianta cel mai usor de montat dar si cele mai nerentabile . Se poate amplasa in casa sau in aer liber, fiind capabila sa extraga pana la -20 grade C caldura utila din aerul exterior. Se monteaza usor cu costuri reduse de instalare neocupand mult spatiu. Utilizarea unei pompe de caldura aer-apa este posibila pretutindeni datorita disponibilitatii permanente a aerului.
    3. Pentru pompa de aldura apa-apa trebuie sa existe apa freatica in cantitati suficiente si de o calitate corespunzatoare, luand in considerare o anumita adancime. De asemenea trebuie executate minim 2 FORAJE , unul din care sa se extraga apa si unul in care sa se deverseze . Problema apare cand stratele de apa au nivel ascensional ( aprox 80 % din suprafata Romaniei ) si forajul al 2-lea nu poate inghiti toata apa extrasa din forajul 1 . Acest model este cel mai RENTABIL insa se preteaza in zonele cu sol tare ( munti) , dar si in zone cu terase adanci de exemplu zona PLOIESTI , si mai ales !!! in zonele cu calcar ? Dobrogea, litoral.
    Privitor la modul de functionare al unei pompe de caldura, in lumea de specialitate s-au incetatenit urmatoarele denumiri: Monovalent Pompa de caldura este singurul generator de caldura din cladire. Acest mod de actionare este adecvat pentru toate incalzirile la temperaturi scazute pana la max. 60 ?C temperatura pe tur. Mono-energetic Sistemul de incalzire nu mai necesita un supliment energetic. Pompa de caldura aer apa lucreaza pana la o temperatura exterioara de -20 ?C cu aer din exterior. In caz de necesitate, la temperaturi exterioare foarte scazute, se cupleaza suplimentar incalzirea cu rezistenta electrica. Bivalent-alternativ Pompa de caldura furnizeaza intreaga caldura termica pana la o temperatura exterioara determinata (de ex. 0 ?C). Daca temperatura scade sub aceasta valoare, pompa de caldura este decuplata si un al doilea generator de caldura preia incalzirea. Acest mod de actionare este posibil la toate sistemele de incalzire care au temperatura pe tur de pana la max. +90 ?C. Bivalent-paralel Pana la o temperatura exterioara determinata, pompa de caldura produce singura caldura necesara. La temperaturi scazute se cupleaza al doilea generator de caldura. Fata de modul de actionare bivalent alternativ, aportul pompei de caldura la contributia anuala este mai mare aici. Acest mod de actionare este adecvat pentru incalzirea pardoselilor si a radiatoarelor, pana la o temperatura pe tur de max. +60 ?C. Bivalent-partial parallel Pana la o temperatura exterioara determinata, pompa de caldura produce singura caldura necesara. La temperaturi sub aceasta valoare se cupleaza al doilea generator de caldura. Daca temperatura pe tur nu mai este suficienta pentru pompa de caldura, atunci aceasta se decupleaza. Un al doilea generator termic preia intreaga capacitate de incalzire. Acest mod de actionare este adecvat pentru toate sistemele de incalzire cu temperatura pe tur peste +60 ?C. Pentru a fi eficienta o instalatie de incalzire cu pompa de caldura se vor avea in vedere urmatoarele: Casa sa fie foarte bine izolata termic (pierderi de caldura sub 40 W/mc) Instalatia de incalzire sa fie prin pardoseala, dimensionata pentru o temperatura tur cat mai redusa (de dorit in jur de + 35 ?C) Finisajul pardoselii sa fie, daca se poate, din materiale dure (gresie, marmura, alte placi ceramice) Pentru a afla modul de calcul , numarul si adancimea forajelor, diametrul de sapare si tipul sondelor folosite precum si a materialului folosit pt umplerea forajului, contactati-ne Executia forajelor, f-ctie de sol, este recomandabil a se face cu instalatii hidraulice cu cap hydraulic dublu cu tubare de protective simultana . Un model in poza.

Va recomandam din toate punctele de vedere pompele de caldura sol-apa

S-ar putea sa va intereseze si urmatoarele articole de pe blog
Va recomandam :
Subiecte :
Info
Va recomandam

Motto 1 : Daca aveti impresia ca un profesionist e scump, este din cauza ca nu stiti cat o sa va coste, IN FINAL, un amator ! Gratis - nu se poate ! Ieftin - nu dureaza !
Motto 2 : Intotdeauna va exista cineva care va face "acelasi lucru" dar mai ieftin !
Motto 3 : Gustul amar al calitatii proaste ramane mult timp dupa ce bucuria pretului redus este uitata !
Motto 4 : La noi TOTUL e LIMPEDE !
Santiere foraje puturi apa si pompe de caldura geotermale apa - apa si / sau sol - apa sonde U sau UU / denisipari foraje / reabilitari puturi / expertizari foraje : Update 28 Februarie 2020:
actuale : Cluj, Hunedoara, Timis, Arad, Bucuresti, Ilfov, Sibiu, Valcea, Arges, Dambovita, Salaj, Maramures, Galati, Vaslui urmeaza (interval 2-3 saptamani) : Satu Mare, Brasov, Gorj, Teleorman, Ialomita, Olt, Prahova, Buzau, Giurgiu, Iasi, Bihor, Caras-Severin, Constanta, Tulcea, Alba, urmeaza (> 4 saptamani) : Dolj, Calarasi, Braila, Botosani, Bacau, Suceava, Neamt, Mehedinti, Covasna, Harghita, Vrancea, Mures, Bistrita Nasaud,
Daca doriti sa vizitati santierele unde foram (ape subterane, pompe de caldura geotermale, etc) va rugam sa ne contactati exclusiv prin intermediul EMAILULUI foraje@ondrill.ro si veti fi indrumat spre cea mai apropiata locatie unde puteti discuta cu un inginer / geolog orice detaliu doriti..
© 2009-2020

Mesaj WhatsApp